Geplaatst op Geef een reactie

Ook wij evolueren mee met de tijd

Voortaan vindt u onze nieuwe creaties op onze instagrampagina: https://www.instagram.com/borduurkamertje/
Hierop vindt u niet enkel borduurcreaties, maar ook enkele naaicreaties voor onze dochters of kleindochter. De modelletjes van de kleedje van onze kleindochter, Amelia, kan u ook aanvragen om deze te maken. We bezorgen u dan een prijs, afhankelijk van de stof die u kiest en de maat van het kleedje. En tenslotte vindt u hierop ook belevenissen van onze poezen. Deze hebben niets met het borduuratelier te maken maar… omdat de poezen zo’n belangrijke plaats innemen in ons leven, willen we met jullie ook leuke plaatjes van Mila en Siffra delen.
Tot gauw op onze instagrampagina. Volg ons gerust. Dan mist u geen enkele creatie.

U kan ons ook volgen op facebook. Hierop vindt u enkel onze borduurcreaties. U vindt ons hier: https://www.facebook.com/borduurkamertje

Geplaatst op Geef een reactie

Handdoekenset Keano Marc

Handdoekenset Keano Marc

Nu de juffen- en meestergeschenkjes weer achter ons liggen, is er weer wat meer tijd om af en toe eens een berichtje te posten.

Enige tijd geleden al maakten we onderstaande handdoekenset voor kleine Keano Marc. Onze klanten bestelden voor het kleintje een douchelaken, handdoek en een washandje en voor zijn zusje een gelijkaardige set, maar met onze eenhoorn die je kan bekijken op de pagina van de borduurbestanden.

Onze klanten hadden gevraagd om de kleuren van het kaartje iets levendiger voor te stellen op de geborduurde set en zo geschiedde. Uiteindelijk waren zij echt in de wolken van ons borduurwerk en ook de ontvangers waren kennelijk heel erg blij en … natuurlijk zijn wij dat dan ook.

We laten jullie graag even meegenieten:

Handdoekenset Keano Marc
Handdoekenset Keano Marc
Nijlpaard - Keano Marc
Nijlpaard – Keano Marc
Geplaatst op Geef een reactie

Trouwcadeau

Hart - Nora en Hakim

Veel mensen kennen ’t Naai- en Borduurkamertje nog steeds als leverancier van geboortegeschenkjes. Wij doen echter veel meer. Zo borduren wij voor alle gelegenheden, juf en meestergeschenkjes, trouwcadeau’s, jubileumgeschenkjes, professionele kledij, ….

Deze keer borduurden we een geschenk voor het huwelijk van Nora en Hakim, een tijdje terug. Onze klant bestelde 2 handdoeken en 2 washandjes en dan nog een badjas voor haar. Op de handdoeken diende een afbeelding te komen volgens het genre van een foto dat ze ons doorstuurde. Op de badjas moest een kroontje komen, ook volgens een tekening die ze ons stuurde. We deden ons uiterste best om alles volgens de wensen van onze klant aan te leveren. Zij was uiteindelijk heel tevreden met het eindresultaat. Hopelijk waren bruid en bruidegom dat ook.

Hart - Nora en Hakim
Hart – Nora en Hakim
Kroon - Nora
Kroon – Nora
Geplaatst op Geef een reactie

Wit-goud-zwarte set voor kleine Mona

Geboorteset - Mona met eenhoorn

Het is alweer een tijdje geleden dat we een berichtje postten. Wegens ernstige gezondheidsproblemen ontbrak de zin om te bloggen een beetje. Gelukkig hebben we weer de moed gevonden om een berichtje te plaatsen. Gelukkig hebben de problemen de zin voor het borduren niet weggenomen.

Een tijdje geleden maakten we voor een trouwe klant van ons, een heel mooi setje, bestaande uit een wit douchelaken, een witte handdoek, een witte slab en een wit washandje. De echtgenoot van mevrouw was immers peter geworden van kleine Mona op wiens geboortekaartje een heel mooie, schattige eenhoorn stond. Ze koos ervoor om op het textiel niet de naam en de tekening gecombineerd te laten borduren, maar, of de naam of de tekening. Uiteindelijk vinden we het een heel mooi geheel geworden, mede door de kleurenkeuze van onze klant.

Hopelijk vinden jullie de set even mooi en stijlvol als wij zelf. Oordeel gerust zelf:

Eenhoorn - Mona
Eenhoorn – Mona
Geplaatst op Geef een reactie

Eigen geschenkje

Handdoek met trein Sep en Wout

Zoals de titel aangeeft, deze keer geen bestelling van een klant, maar een geschenkje dat we zelf gaven. Enige tijd geleden werden onze overburen trotse grootouders van een tweeling, Sep en Wout. Sep en Wout hadden een heel dankbaar kaartje om iets mee te maken. Grote broer Lex kreeg eerder al slabben van ’t Naai- en Borduurkamertje die de mama zorgvuldig had bewaard omdat ze ze koesterde, dus…. de keuze was snel gemaakt om ook voor de kleine broertjes iets te borduren. We opteerden deze keer voor 2 dezelfde handdoeken, eentje voor Sep en eentje voor Wout, met dit als eindresultaat. De grootouders waren heel enthousiast toen we het geschenkje gingen afgeven en nadien hebben ze ons nog bedankt uit naar van de dochter ook.

Wat is en blijft het leuk om mensen op deze manier blij te maken.

Handdoek met trein Sepp en Wout
Handdoek met trein Sep en Wout
Geplaatst op Geef een reactie

Handdoek en washandje voor de geboorte van Gaston

Handdoek en washand vliegtuig - Gaston

Een tijdje geleden kregen we weer een hele uitdaging. Een trouwe klant kwam met de vraag om een geboorteset te borduren voor kleine Gaston, bestaande uit een handdoek en een washandje, op basis van het geboortekaartje. Na een tijdje puzzelen hoe we het digitaliseren gingen aanpakken, zijn we er toch maar voor gegaan. Na onze eerste proefborduur zagen we meteen dat het goed zat. Uiteindelijk zijn we heel fier op het eindresultaat. Ook onze klant was er heel blij mee en zij liet op haar beurt weten dat de ontvangers in de wolken waren met hun geschenkje. Wat hebben wij toch een zalig bijberoep! Het is en blijft zalig om dergelijke reacties te ontvangen.

Handdoek en washand vliegtuig - Gaston
Handdoek en washand vliegtuig – Gaston
Vliegtuig - Gaston
Vliegtuig – Gaston
Geplaatst op Geef een reactie

Geboorteset – Elena op basis van een mooi geboortekaartje

Flamingoset - Elena

Enige tijd terug werd een meisje geboren met een heel mooie naam, Elena (ja, onze 3de dochter heet ook Elena, vandaar dat we het zo’n mooie naam vinden đŸ˜‰ ). De mama en papa van kleine Elena kozen voor een eenvoudig, maar zeer mooi geboortekaartje met hierop enkele flamingo’s in zachte, mooie kleurtinten.

Onze klant bestelde voor het kleine meisje een handdoek, washandje en slabbetje. Aangezien het borduurwerk te druk ging worden als we al de tussenlijnen mee gingen borduren, verkozen we om enkel de flamingo te digitaliseren en te borduren onder het motto “less is more”. Het resultaat was eenvoudig, maar stijlvol. Onze klant was in elk geval tevreden met het eindresultaat en ik veronderstel de ouders ook aangezien korte tijd nadien de oma ook bij ons een bestelling plaatste.

We wensen kleine Elena en haar ouders veel plezier met de set van ’t Naai- en Borduurkamertje.

Flamingoset - Elena
Flamingoset – Elena
Flamingo - Elena
Flamingo – Elena
Geplaatst op Geef een reactie

Florence – een prachtig, stijlvol geboortekaartje uitgeborduurd op een handdoek

Bloem Florence

Een tijdje geleden kregen we van een trouwe klant van ons een mooi en stijlvol geboortekaartje aangeboden met de vraag om de tekening te digitaliseren en op een handdoek en washandje uit te borduren. Het betrof een kaartje, ontworpen door Cocomilo. Het was een hele opdracht om het gedetailleerde kaartje naar een bruikbaar borduurbestand om te zetten, maar, ik denk dat het ons toch weer is gelukt. Echter, de tekening verkleinen zodat ze ook op het washandje kon worden geborduurd, hebben we niet gedaan. Dit zou te veel verlies aan kwaliteit hebben veroorzaakt, op de dikkere badstof. Op het washandje beslisten we dan maar enkel de naam te borduren.

Dat het resultaat een succes was, wordt bewezen door het feit dat de eigenaresse van Cocomilo, na het zien van het resultaat, zelf contact met ons heeft opgenomen om voor haar ook een geboortepakketje te borduren. Een mooier compliment konden we ons niet wensen.

We hopen in elk geval dat onze klant en de ontvangers van het geschenkje er blij mee zijn en hier nog heel veel plezier aan zullen beleven.

Bloem Florence
Bloem Florence
Geplaatst op Geef een reactie

Een handdoek voor een medereiziger werd aangevuld met een slabbetje en washandje

Slab en washandje Elynne

Een jongeman die regelmatig met ons met de trein reist, werd enkele weken terug papa van een tweede dochtertje Elynne. We besloten met ons groepje om een klein cadeautje te geven aangezien we al getrakteerd waren op lekkere suikerbonen. We kozen ervoor om samen te leggen voor een handdoek met daarop de tekening zoals op het suikerbonendoosje stond. Toen we ons klein geschenkje afgaven was hij er superblij mee. Ook zijn vrouwtje was in de wolken. Prompt bestelden ze nog een slabbetje en een washandje bij, om in een bewaardoos bij te houden. Wat een mooi compliment. De ontvangers van ons geschenkje vonden het te mooi om te gaan gebruiken, dus, willen ze het graag bijhouden om later, als herinnering, aan hun dochtertje mee te geven. Ik hoef wellicht niet te zeggen dat we dat Ă©Ă©n van de mooiste complimenten vinden die we maar kunnen krijgen.

Deze keer hoef ik niet te schrijven: “we wensen de mama en papa er veel plezier mee”. Nee, deze keer schrijven we: “dank je wel voor het mooie compliment”. Het doet echt deugd te horen dat mensen er zo blij mee zijn.

Handdoek Elynne
Handdoek Elynne
Slab en washandje Elynne
Slab en washandje Elynne
Geplaatst op Geef een reactie

Handdoek, washandjes en slabbetjes voor kleine Renée

Geboorteset Renée

nlangs werd schattige Renée geboren. Eigenlijk was ik al de op hoogte van haar naam want haar mama was hier al langs geweest met een zelfemaakt mutsje voor haar dochtertje op komst. Toen Renée werd geboren, kwam hier een andere klant over de vloer. Een heel vriendelijke en sympathieke dame trouwens. Zij bestelde een hele set voor het kindje van haar broer, dacht ik. En zo vielen de puzzelstukjes in elkaar. Het was dus een geboorteset voor kleine Renée waarvoor ik een aantal weken eerder had geborduurd.

Mevrouw bracht een heel simpel, maar ook weer heel stijlvol geboortekaartje mee. De eenvoud maakte het weer zo mooi: de naam in een sierlijk lettertype en op Ă©Ă©n over de “e”’s een klein, subtiel kroontje. Verder werd het kaartje opgefleurd met wat cirkeltjes in dezelfde tinten.

Onze klant koos voor een handdoek en 3 washandjes. Een beetje later bestelde ze ook nog 2 slabben met een hier, heel populair konijn. We digitaliseerden dit konijn eerder voor kleine Daan en sindsdien bestelde menige klant geborduurd materiaal met dit konijn. Op deze manier ontving kleine Renée een heuse geboorteset.

Geboorteset Renée
Geboorteset Renée
Detail handdoek Renée
Detail handdoek Renée

Detail jade slab - Renée detail fuchsia slab Renée